Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlik haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrencilerimiz dönemin son haftasında oldukça keyifli vakit geçirdiler. Bilgi yarışmaları, zeka oyunları, mangala turnuvası, kahvaltı saati etkinliği, soğuk espriler etkinliği, serbest kürsü etkinliği, sinema saati, pamuk şekeri ikramı gibi etkinliklerle etkinlik haftamız dolu dolu geçti.

Ock

Okulumuzu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Güven okulumuzu ziyaret edip okulumuz hakkında bilgiler aldı. Okulumuz öğretmenleriyle de bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz öğretmenlerimizle sohbet edip okulumuzdaki  eğitim öğretimle ilgili bilgiler aldı.

Ock

Okulumuzun bahçesinde bulunan atıl vaziyetteki eski anasınıfı binası fedakar idareci ve öğretmenlerimizin el işçiliği ve emekleriyle kültür evi olarak yeni görünümüne kavuştu. Sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanılacak binada çoğunlukla kullanılmayan eski eşyalar değerlendirilerek nostaljik bir hava oluşturuldu.

Yapımı tamamlanan kültür evi öğretmenlerimiz için motivasyon kahvesi etkinliği ile ilk faaliyetine kapılarını açmış oldu. Kültür evimiz tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için hayırlı olsun.

Ock

Sosyal etkinliklerimiz kapsamında Simav Belediyesi Kültür Merkezi Sinemasında gösterime giren çocuk animasyon filmi olan "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör" filmine idareci ve öğretmenlerimizin nezaretinde okulumuzun tüm öğrencileri katıldı. Belediyemizin mısır ikramıyla filmlerini izleyen öğrencilerimiz oldukça keyifli vakit geçirdiler.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanır.

Okulumuzda bu kapsamda enerji tasarrufu ile ilgili bir pano hazırlanmış ve öğrencilerimiz bu haftanın önemiyle ilgili bilinçlendirilmiştir.

Ara

Simav İlçe Müftülüğünün  FİLİSTİN yararına düzenlemiş olduğu ''ÖZGÜR FİLİSTİN KERMESİ''ne öğretmen ve öğrencilerimizle katıldık. Dileğimiz ve dualarımız Filistindeki zulmün bir an önce bitmesidir.

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Hikaye Yazma Yarışması yapıldı. Öğrencilerden belirlenen anahtar kelimelerle hikaye yazmaları istendi. Yarışmada her sınıftan birer birinci belirlendi ve bu öğrencilerimiz okulumuz çok amaçlı salonunda yazdıkları hikayeleri anlattılar. Yarışma sonunda ilk üçe giren öğrenciler belirlendi ve bu öğrenciler ödüllendirildi. Emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı haftası ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Öğrencilerimize yerli malı kullanımının önemini anlatmak, bilinçli tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 5. sınıf öğrencisi Yusuf Bingöl okul sporları güreş küçük erkekler 35 kg grekoromen kategorisinde rakibini 10-0 yenerek il birinciliği elde etti. Öğrencimizi,ailemizi ve antrenör öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Korkmaz tarafından, aynı binayı kullanan Beyce İlkokulu, Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu, Hisarbey Şehit Uğur Sarıkaya İlkokulu ve Hisarbey Ortaokulunda görev yapan 18 öğretmenimize "3 Boyutlu Yazıcılar ve Tinkercad ile Tasarım Semineri" verildi. Seminerimiz 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında 8 saat gerçekleştirildi. Seminer öğretmenlerimizin yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirildi. Seminer boyunca öğretmenlerimiz 3 boyutlu yazıcılar hakkında bilgiler edinip uygulamalı olarak Tinkercad web sitesinde kendi tasarımlarını yapmışlar ve çıktısını almayı öğrenmişlerdir. Seminerde Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında okumuza gelen 3 boyutlu yazıcı ve 3D kalemler kullanılmıştır. Ayrıca 3D kalem kullanmayı öğrenip ürün ortaya koymuşlardır. Öğretmenlerimiz için oldukça verimli geçen bu eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Değerler Kulübü öncülüğünde, Filistinli kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına katılımlarınızı bekler, orada yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulmasını temenni ederiz.

Kas

Bugün Ulu Önder ATATÜRK'ün 24 Kasım 1928'de "Millet Mektepleri Başöğretmeni" unvanını aldığı gündür. Bugün 24 Kasım 1981'den beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile okulumuz tarafından hazırlanan öğretmenler günü kutlama programı okulumuz çok amaçlı salonunda sunuldu.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görev yapan Profesör İlhan Turan tarafından 23 Kasım 2023 tarihinde okumuzda "Kültürel Miras" konulu bilim söyleşisi gerçekleştirilmiştir. Sayın İlhan Turan'a okulumuza teşrifleri ve öğrencilerimize aktardığı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ara

Beyce'de evi yanan aileye, çocuklarının öğrenim gördüğü okullar(Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi) olarak geçiş olsun ziyaretinde bulunduk.